schilderworkshop basisschool, Zwolle, Stadshagen, kunst, lesgeven OOZ, Vivente, schilderles voor kinderen, creatieve workshop leerlingen

Workshop basisschool De Sprankel

Om het slot van de Kunstweken op basisschool De Sprankel in Zwolle kracht bij te zetten, ben ik gevraagd om als kunstenaar uit Stadshagen (Zwolle) iets over mijn werk en mezelf te vertellen aan kindjes uit groep 4 en groep 5. Aansluitend mochten de leerlingen mijn schilderijen bekijken die als expositie in de gymzaal waren neergezet. Één regel: kijken, maar niet aankomen. Hoe verleidelijk dat ook was, ze hielden zich er keurig aan. Bijzonder om te zien dat er nu al sterke voorkeur is voor bepaalde kleuren en bepaalde schilderijen. Het lijkt wel alsof abstract werk het meest aanspreekt, omdat de kleintjes hun eigen verbeelding er volledig op los kunnen laten. Het project eindigde met het maken van een eigen kunstwerkje. De leerlingen van groep 4 mochten het ‘Olifantje van Elmer’ schilderen, waarbij ik de tekening van te voren had aangebracht. Ook hier is het prachtig om te zien hoe verschillend er gewerkt wordt. De één al echt vakje voor vakje en de ander gaat volledig los als een volleerd abstract kunstenaar! De kindjes van groep 5 kregen de opdracht om vissen te schilderen, aangezien zij in de ‘vissengroep’ zitten. Dat is al een stuk moeilijker; een geheel wit doek en dan maar ergens beginnen! Het lukte erg goed, waarbij zelfs gelet werd op details als ogen, plantjes en de kleur van het water. Wat was het een geslaagde ochtend en wat hebben de kids hard gewerkt.

Is dit ook iets voor jouw school? Neem dan gerust contact met mij op zodat ik kan vertellen over een dergelijke educatieve workshop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share: