Vind jouw ideale kunstwerk

Vaak ben je al een aardige tijd op zoek naar een schilderij dat je zelf mooi vindt. Het is belangrijk dat het zowel bij jou als je partner in de smaak valt. Dat is soms nog best een uitdaging. Kunst is namelijk ontzettend persoonlijk. De emotie die het oproept varieert per persoon. Daarnaast zegt het kunstwerk dat je hebt gekocht vaak ook iets over jou. Het zegt iets over je persoonlijkheid over je smaak en over je gevoel. Kenmerkend aan mijn schilderijen is de factor kleur. Ik schilder voornamelijk kleurrijke schilderijen maar desgewenst ook ingetogener kunstwerken. Het beste kun je schilderijen in het echt bekijken zoals in een expositie.  Hieronder geef ik je een aantal tips waar je op kan letten bij het aanschaffen van een schilderij.

Stijl en thema

Bij mijn werk heb je over het algemeen keus uit figuratieve schilderijen en abstracte schilderijen. Ik maak graag dierenschilderijen en bloemenschilderijen in allerlei maten en kleuren. Zelf kan ik moeilijk kiezen wat mijn voorkeur heeft als het gaat om het maken van een schilderij. Het is sterk afhankelijk van de stemming die ik heb, de ideeën die ik al dan niet in mijn hoofd heb, maar zelfs ook welke muziek ik aan heb staan. Veel van mijn schilderijen zitten tussen abstract en figuratief in, waardoor het je aandacht blijft pakken en het je fantasie blijft prikkelen. De één gaat specifiek voor een dierenschilderij en de ander juist voor een abstract kunstwerk. Misschien wil je wel een schilderij aan de muur in de woonkamer dat je doet denken aan een zonsondergang in Frankrijk  of aan een mooi bloemenveld in Lisse. Vaak associëren mensen kunst met ervaringen die ze eerder hebben opgedaan. Daarom werk ik voornamelijk met kleur. Als ik op vakantie ben, struin ik graag over marktjes en wandel veel in de natuur. Al die herinneringen neem ik mee en daar laat ik me door inspireren.

Wel of geen lijst?

favoriete kleur, kleur in huis, kleur in je interieur, huis gezellig maken, huis mooi maken, schilderij boven de eettafel, schilderij ophangen, vierkant schilderij, abstract schilderij, vrolijke schilderijen, kunst kopen, schilderij laten maken, kunstwerk laten maken, geel schilderij, geel kunstwerk, waar hang ik een schilderij, schilderij woonkamer, schilderij boven de bank, vierkant kunstwerk

favoriete kleur, kleur in huis, kleur in je interieur, huis gezellig maken, huis mooi maken, schilderij boven de eettafel, schilderij ophangen, vierkant schilderij, abstract schilderij, vrolijke schilderijen, kunst kopen, schilderij laten maken, kunstwerk laten maken, geel schilderij, geel kunstwerk, waar hang ik een schilderij, schilderij woonkamer, schilderij boven de bank, vierkant kunstwerkIk maak vrijwel altijd schilderijen op 3D doeken. Dat zijn doeken van 4 cm dikte waarbij ik de zijkanten mee schilder. Op zich heb je dan geen lijst nodig. Of toch wel? Hieronder laat ik je het verschil zien van een kunstwerk met én zonder lijst. Welke heeft jouw voorkeur? Ik vind het zelf het mooist als er ruimte zit tussen het schilderij en de lijst. Hierdoor zweeft het kunstwerk als het ware. Bij dit bovenstaande schilderij koos ik uiteindelijk voor een lijst omdat ik het gevoel had dat het niet af was. Soms is er een strakke grens nodig. Vooral bij drukke schilderijen. Daarmee kader je als het ware het vlak op de muur af. Met de kleur van de lijst kun je ook nog spelen. Zo vragen sommige doeken om een zwart kader, terwijl bij andere schilderijen een licht houten lijst veel beter past. Dat gaat uiteraard altijd in overleg, hoewel ik soms al zelf gekozen heb voor een lijst om een doek. Een andere reden om een lijst om een kunstwerk te doen, is dat je wellicht voor twee schilderijen naast elkaar kiest. Kleuren kunnen elkaar dan mooi complementeren, net als afbeeldingen. Door een gelijke lijst qua grootte en kleur te gebruiken wordt het een mooi geheel.

Kleur in de kamer

favoriete kleur, kleur in huis, kleur in je interieur, huis gezellig maken, huis mooi maken, schilderij boven de eettafel, schilderij ophangen, vierkant schilderij, abstract schilderij, vrolijke schilderijen, kunst kopen, schilderij laten maken, kunstwerk laten maken, geel schilderij, geel kunstwerk, waar hang ik een schilderij, schilderij woonkamer, schilderij boven de bank, langwerpig kunstwerk Bij mij kun je terecht voor een knallende eye-catcher voor aan de muur. Sommige woonkamers vragen om een rustig en ingetogen schilderij. De basis is in overeenstemming met de kleuren van de meubelen en bijvoorbeeld het vloerkleed. De details en kleuren in het  kunstwerk geven sfeer aan de ruimte. Die kleuren kun je vervolgens perfect laten terug komen in accessoires zoals kussens of kaarsen. Andere mensen kiezen juist voor een rustig interieur, met fijne basiskleuren die elkaar goed aanvullen. Denk aan witte ruimtes met witte meubels à la Jan de Bouvries. Dan weet je dat een kleurrijk kunstwerk perfect past om een statement te maken.  Ook nu is het belangrijk om te letten op wat je zelf het prettigst vindt. Hiernaast zie je een voorbeeld van een modern kunstwerk vol van kleur en met dikke lijnen voor een 3D effect. Je ziet dat het eigenlijk op zichzelf staand is en dat het toch perfect in de ruimte past. Zo ook in deze gezellige eetkamer. Een mooie houten vloer, een strakke achterwand en eetkamerstoelen in verschillende kleuren. Dan is zo’n grote blikvanger een perfecte aanvulling op je mooie interieur.

Ruimte 

favoriete kleur, kleur in huis, kleur in je interieur, huis gezellig maken, huis mooi maken, schilderij boven de eettafel, schilderij ophangen, vierkant schilderij, abstract schilderij, vrolijke schilderijen, kunst kopen, schilderij laten maken, kunstwerk laten maken, geel schilderij, geel kunstwerk, waar hang ik een schilderij, schilderij woonkamer, schilderij boven de bank, langwerpig kunstwerk De ene keer zoek je een schilderij voor in de woonkamer en de andere keer voor in de keuken of op kantoor. Als je een schilderij boven de bank wilt ophangen is het belangrijk om er voor te zorgen dat het doek altijd binnen de grootte van de bank past. Soms kies je er voor om de lijn van de buitenkant van de bank als uitgangspunt te kiezen. Het kan namelijk zijn dat je er een prachtige plant naast hebt staan of dat er aan de andere kant van de bank alleen leegte is. Om je te helpen bij de juiste afmetingen en je te laten zien welke kleuren mooi in jouw huis passen, kun je mij foto’s van je woonkamer sturen. Dan ‘monteer’ ik het schilderij dat je op het oog hebt boven de bank of in de keuken en je hebt een aardig idee van wat het met de ruimte doet. Nog een tip die me zo te binnen schiet: doe niet een te klein schilderij! Een leeg doek lijkt groot en op het moment dat er veel verf en veel kleur op zit valt het reuze mee. Kies je voor een te klein schilderij, dan valt het echt weg in de ruimte. Probeer ook altijd rekening te houden met de hoogte van de kamer. Een doek dat te hoog of te laag hangt, is geen gezicht. Hou zo’n 40 a 60 cm ruimte over rondom je kunstwerk, dan zit je bijna altijd goed. Als je kiest voor een schilderij boven de eettafel, dan is het mooi dat het maximaal de breedte van de tafel heeft.

Spot on!

Dit is de uitdrukking die ik graag gebruik als je het ‘juiste’ schilderij gekozen hebt. Maar ook omdat het veel toevoegt als je een spotje op het kunstwerk richt. Bij een schilderij zonder dikke lijnen is dat al zo, maar omdat ik 3d schilderijen maak is dat nog veel meer het geval. De lijnen zijn soms zo’n 5 mm dik en als je goede verlichting in de kamer gebruikt, dan gebeurt er iets met het schilderij. Ik bewerk de schilderijen altijd met glans lak, waardoor de lijnen nóg beter te zien zijn en de kleuren intenser. Met een spotje op het doek zie je ook beter hoeveel lagen verf er op zitten en hoe ik het schilderij heb opgebouwd.