instagram, humberto tan, expositie, inspiratie,natuur, fotografie, kunst, schilderijen

In de glossy Humberto!

Fotografie en schilderen hebben een mooie gemeenschappelijke deler en dat is observeren. Als kunstenaar ontwikkel je een andere manier van kijken dan anders. Je kijkt naar de lichtinval, naar de vormen, naar de kleuren, naar expressie, naar emotie, naar compositie en dat doet een fotograaf ook. Ik ben er dan ook trots op dat mijn website genoemd wordt in het indrukwekkende magazine van Humberto Tan, waarin hij beschrijft dat het hem de nodige moeite heeft gekost om zichzelf fotograaf te noemen. Herkenbaar, want wanneer ben je nou een fotograaf of in mijn geval een kunstenaar. Het zijn vrije beroepen en wat mij betreft draait het bij beide om bezieling, om inspiratie, verwondering, interesse, opmerkzaamheid en waardering. Misschien is de drive van een autodidact nog wel groter dan van een geschoolde professional, niet alleen vanwege bewijsdrang, maar ik kan me zo voorstellen dat de creativiteit toch echt helemaal van binnenuit komt, waarbij je niet wordt vastgelegd door opgelegde regels, structuren en patronen. Humberto en ik delen net als vele medelanders dus een enorme passie en respect voor de natuur. Verwondering is wat mij betreft eindeloos, als je jezelf maar in staat stelt om het moois om je heen te zien.

Voor het Rode Kruis is Humberto naar Bangladesh gegaan om door zijn lens vast te leggen hoe het leven in een vluchtelingenkamp er uit ziet. Met de ladingdekkende titel ‘Poor but proud’ mag hij 1 december zijn eerste grote expositie in de Fundatie en het Academiehuis Grote Kerk Zwolle openen. Zijn passie voor fotografie kun je mooi volgen via Instagram. En erg leuk dat hij mijn Insta ‘liket’!

Share: