Een paar maanden geleden werd ik gebeld of ik een groot schilderij in opdracht wilde maken. Ze kenden mijn werk al veel langer, maar dit was het juiste moment om contact op te nemen. Aan de keukentafel hebben we uitgebreid gesproken over de karakters, hun lievelingskleuren, hobby’s en onderlinge band. Op zo’n moment voel ik me echt bevoorrecht dat ik zoveel vertrouwen krijg dat persoonlijke informatie gedeeld wordt als basis voor een kleurrijk familieportret á la Marieke. Voordat ik met het grote kunstwerk van 200 cm x 80 cm begon, heb ik zoals altijd bij een opdracht eerst een grove schets gemaakt om te peilen of de insteek goed is voor hun persoonlijke kunstwerk. Vanavond heb ik het grote tweeluik gebracht en dat is altijd spannend. Ik wou dat ik een foto had gemaakt, want zoals zij hier samen als uilenfamilie staan afgebeeld, zo stonden ze arm in arm ook naar hun kunstwerk te kijken.