Heb je een bijzondere gelegenheid waarbij je met je gasten iets speciaals wilt doen? Dan is pop-up painting misschien wel iets voor jou! Je verjaardag, babyshower, jubileum of je reünie van (studie)vrienden wordt een creatieve aangelegenheid. Hoe gaat het in z’n werk?

Van te voren overleggen we goed wat je wensen zijn (hoeveel personen, hoe groot wil je de schildersdoekjes hebben, wat zijn de faciliteiten, welk thema wil je) en op de dag zelf richt ik de desbetreffende ruimte zoals je keuken of woonkamer in als een atelier.  Ik zorg er voor dat de vloer en tafel netjes afgedekt zijn, ik neem schorten en overschoenen mee zodat je na de workshop geen verf vindt behalve op het doek!  Als het pop-up atelier is klaargezet, neem je met je gasten plaats en kan de schilder workshop beginnen! Ga er vanuit dat het ongeveer 2 tot 2,5 uur duurt. Omdat de verf moet drogen, is het wel belangrijk dat er een plek is vrijgemaakt waar het 2 dagen kan liggen. Van te voren zorg ik voor een ophangsysteem en als de verf gedroogd is, kun je de doekjes zelf in sprayen met haarlak zodat de verf beschermd blijft. . Maak je allemaal individueel een schilderij dat iedereen zelf mee naar huis neemt na de tijd of maak je samen met de groep een groot schilderij als uniek cadeau voor bijvoorbeeld een bruidspaar, of voor als geboorte-cadeau, of voor je ouders die 50 jaar getrouwd zijn. Je ziet het, mogelijkheden genoeg om een fantastische middag, avond of ochtend te hebben!

De prijs van de workshop is op basis van het aantal personen, grootte van de schilderijen en andere factoren zoals afstand (straal van 10 km rond Zwolle). De workshop is bedoeld voor ongeveer 6 tot 10 personen. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie via info@mariekebrouwers.com

Recensie Corina D.:

“Elk jaar doe ik voor mijn verjaardag iets creatiefs met  6 vriendinnen die ik al vanaf mijn studietijd ken. Het is eigenlijk meteen een jaarlijks uitje voor ons! Wij hebben een aantal jaren geleden schilderijen van Marieke gekocht en toen ik hoorde dat ze ook workshops aan huis gaf, heb ik me meteen aangemeld. Met Marieke heb ik overlegd hoe lang we ongeveer bezig wilden zijn en omdat het voor de verjaardag bedoeld was, kwam Marieke op het idee om iedereen de opdracht via Whatsapp te geven om goed het eigen sterrenbeeld te bekijken. Meer informatie had de groep niet en dat maakte het voor mij al waanzinnig leuk, omdat ik al wist wat we die avond gingen doen. We kozen voor doekjes van 20 x 20 cm zodat we met ons allen aan de keukentafel konden plaatsnemen. Zelf zaten we in de woonkamer en Marieke kwam letterlijk via de achterdeur binnen, heeft de keuken getransformeerd tot atelier en toen het klaar was kon het feest beginnen. We zijn allemaal geen kunstenaars maar hebben onder begeleiding van Marieke echt veel plezier beleefd aan het maken van ons eigen kunstwerk. In een ongedwongen sfeer in je eigen huis met de tips van Marieke was het een perfecte manier om zelf aan de slag te gaan. Dankjewel, we hebben genoten!”